Atunci când fac greșeala să întreb “ce vreți să mâncați astăzi?” , Celine răspunde instant “crispy ca și la KFC“.
Mi-a luat o vreme să găsesc metoda cea mai bună să îl fac să arate și să guste ca și la KFC, dar a meritat așteptarea. Când fac acest crispy îmi aduc aminte uimirea de care am avut parte când am aflat că puiul de la KFC nu e făcut cu ou. Nu mi-a venit să cred. Nu cunosc rețeta cu ingredientele secrete, dar rețeta mea seamănă destul de bine, (cel puțin pentru noi) , încât să mergem cât mai rar la KFC dar să mâncăm acasă niște crispy bites nepicante și fragede.
Pieptul de pui, tăiat fâșii sau cubulețe, cum vă place, se pune într-un vas care are capac și se adaugă sare, piper, boia, sos de soia, oțet și puțină apă cât să se marineze bine puiul. Se închide capacul, se agită bine și se lasă la rece măcar o oră. După ce s-a pătruns carnea de marinadă pregătim un alt vas , tot cu capac, în care punem făină, sare, piper și boia.
Punem bucățile de pui în vasul cu făină, rând pe rând , închidem și agităm bine să se înfăineze bine fiecare bucată. Luăm carnea și o punem din nou în vasul cu marinadă, închidem, agităm. Și din nou punem bucățile în vasul cu făină. Mai completăm cu făină și condimente dacă e cazul , să se înfăineze uniform.
Prăjim bucățile în baie de ulei bine încins, la foc mediu spre mare. Din păcate la cuptor sau în air fryer nu vor ieși la fel de gustoase și fragede.
Leave a comment